Kompot z brzoskwiń

4.44 (203 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Kompot z brzoskwiń na zimę.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • brzoskwinie 6 szt.
    cukier 4 łyżki
    woda przegotowana 600 ml
Wystaw ocenę:

4.44 (203 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Kompot

Kompot z brzoskwiń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie myjemy, przecinamy na połówki, wyjmujemy pestki. Połowki brzoskwiń wkładamy do 2 litrowego, wyparzonego słoja. Zalewamy zrobionym z cukru i wody syropem, owoce powinny być całkowicie zalane syropem. Zakręcamy słoik i pasteryzujemy w 100 stopniach Celsjusza 15 minut. Po wyjęciu słoika z wody sprawdzamy zamknięcie słoika. Studzimy i ostudzony słój wynosimy do piwnicy.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować