Kolorowy przekładaniec

4.5 (184 ocen)

  • 20 min

Dobre ciacho z galaretkami

  • 20 min

Składniki:

  • Biszkopt: 4 jajka
    pół szkl. cukru
    poł szkl. mąki
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    kilka łyżek maku
    Masa budyniowa: 2 budynie malinowe
    poł litra mleka
    odrobina cukru do smaku
    kostka margaryny
    Pozostałe składniki: 2 paczki delicji
    2 galaretki wiśniowe
    3 galaretki niebieskie
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Galaretki

Kolorowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowy przekładaniec 1. Ubić pianę z białek, dodać cukier, potem żółtka i wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia. piec około 15 minut w temp.180 C. Odstawić do wystygnięcia.
    Rozpuścić galaretki.
    Ugotować budynie na mleku z dodatkiem cukru, wystudzone zmiksować z margaryną.
    Na biszkopt wyłożyć pół masy, na to wylać lekko tężejącą galaretkę wiśniową, wstawić do lodówki by galaretka stężała, na galaretkę resztę masy, delicje i zalać galaretką niebieską. Wstawić do lodówki


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować