Kolorowy makaron z warzywami

4.5 (140 ocen)

  • Dla 1 osoby

Kolorowy makaron w lekkim sosie podany z warzywami

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 80-100g kolorowego makaronu - penne
    kawałki warzyw:
    papryka, cebula, dymka, marchewka
    3 pomidorki koktajlowe
    2-3 różyczki brokuł
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka masła
    sól, pieprz
    czosnek
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Kolorowy makaron z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, nie przelewamy zimną wodą.
    Paprykę i marchew kroimy w paski,
    czosnek, dymkę i czerwoną cebulę drobno siekamy.
    Pomidorki przekrawamy na pół.
    Świeże brokuły gotujemy, mrożone tylko rozmrażamy.
    Na patelnię wlewamy olej, dodajemy masło - gdy się rozpuści
    dodajemy warzywa, przyprawiamy.
    Po kilku minutach smażenia, dodajemy makaron i jeszcze raz doprawiamy.
    Mieszamy i nakładamy na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować