Kolorowe risotto z owocami morza

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekki, letni obiad :)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
    kawałek cukinii
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 pora
    ok. 2 szklanki bulionu
    250-300 g mrożonych, mieszanych owoców morza
    2 ząbki czosnku
    szalotka
    2 łyżki masła + 2 łyżki oliwy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Kolorowe risotto z owocami morza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora posiekać i wrzucić na średnio rozgrzany olej. Cukinię wydrążyć i pokroić w kostkę, dodać do pora, smażyć 2-3 minuty, wsypać ryż i często mieszając smażyć przez 5 minut. Posypać solą i pieprzem. Ryż podlewać po chochelce bulionem aż będzie miękki. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę paprykę.

    Na drugą patelnię wrzucić masło, wlać oliwę, dodać posiekaną szalotkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażyć aż cebula się zeszkli. Dodać rozmrożone i osuszone owoce morza i smażyć 5 minut często mieszając. Posypać solą i pieprzem.

    Owoce morza wymieszać z ryżem i od razu podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Owoce Papryka Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować