Kolorowa surówka z jarmużu i mozzarelli

4.5 (143 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna, super zdrowa, wiosenna surówka z jarmużu. Doskonała do obiadu, na grilla a także
jako sałatka pudełkowa do pracy czy szkoły.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - dwie garści świeżego jarmużu
    - pół czerwonej papryki
    - pomidor
    - zielony ogórek
    - kilka mini kulek mozzarelli
    - saszetka dressingu włoskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Kolorowa surówka z jarmużu i mozzarelli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż opłukałam i poszarpałam na kawałki, pomidora sparzyłam, obrałam ze skórki, pozbawiłam pestek i pokroiłam w paseczki, tak samo paprykę i zielonego ogórka. Dodałam kilka kulek mozzarelli. Przed podaniem surówkę polałam dressingiem i delikatnie wymieszałam.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Sałata Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

4 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Surówka z jarmużu i jabłka

To może cię zainteresować