Kolorowa potrawka z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealny posiłek na jesienne chłodne i pochmurne dni, który kolorowym wyglądem zachęca do jedzenia.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa z udek kurczaka, najlepiej z wiejskiej hodowli
    500 g mini papryczek
    500 g pomidorów u mnie żółte i malinowe
    młoda cukinia
    3-4 szalotki
    łyżka masła
    50 ml domowa przyprawa do zup i sosów
    pieprz kolorowy
    ząbek czosnku
    chili
    laska cynamonu
    natka pietruszki i lubczyk do posypania

    grzanki do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Kolorowa potrawka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną szalotkę. Wlewamy przyprawę do zup. Do mięsa dodajemy przeciśnięty czosnek i drobno pokrojone chili. Dusimy 5-10 minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, mini papryczki, obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Na wierzchu układamy laskę cynamonu. Dusimy pod przykryciem 5-10 minut.
    Gotową potrawkę posypujemy zmielonym kolorowym pieprzem, posiekanymi ziołami. Podajemy z grzankami.

Porady

https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/naturalna-maggi-domowa-przyprawa-do-zup-i-sosow-w-plynie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować