Kolorowa papryka z kaszą i mięsem mielonym

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Potrawka z papryki z dodatkiem kaszy i mięsa mielonego z indyka w pysznym, pikantnym sosie to pomysł na lekki, letni obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 300g mielonego mięsa z indyka
    3 cebule
    3 duże papryki ( zielona, żółta, czerwona)
    ½ łyżeczki czosnku granulowanego
    300ml bulionu drobiowego
    5 łyżek keczupu pikantnego
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    ½ łyżeczki sosu Worcester
    2 łyżki oleju do smażenia
    sól do smaku
    200g kaszy jęczmiennej perłowej
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kolorowa papryka z kaszą i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowa papryka z kaszą i mięsem mielonym 1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
    W tym czasie na dużej patelni rozgrzewamy olej, lekko podsmażamy pokrojoną w krążki cebulę. Następnie dodajmy mięso mielone, mieszamy i trzymamy na ogniu około 3 minuty. Następnie wrzucamy pokrojoną w paski paprykę, zalewamy bulionem drobiowym, dodajemy keczup, przecier pomidorowy, sos Worcester, czosnek granulowany. Pod przykryciem dusimy warzywa do zmięknięcia. Na koniec dodajemy ugotowaną kaszę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować