Koktajl jaglany z migdałami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Taki koktajl można zaserwować na śniadanie, albo zamrozić i mieć super lody.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •100 g płatków jaglanych
    •100 g migdałów bez skórki
    •3 łyżki miodu
    •sok z połowy cytryny
    •szklanka wody mineralnej ( może być więcej )

Koktajl jaglany z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki przepłukać pod bieżącą wodą i zalać gorącą wodą na kilka minut. Płatki podwoją swoja objętość.
    Przełożyć do wysokiego naczynia. Dodać migdały i za pomocą blendera wszystko dobrze zmiksować.

    Ważne, żeby migdały były dobrze rozdrobnione.

    Dodać miód, sok z cytryny i wodę mineralną. Dokładnie wymieszać. Gotowe.

    Koktajl jest dość gęsty, ale spokojnie można wypić.

    Można też zamrozić. Doskonałe lody.

Komentarze

Podobne przepisy