KOKOSOWE RAFAELLO Z MALINAMI NA CZEKOLADOWYM SPODZIE - bez pieczenia

4.5 (192 ocen)

  • 35 min

Ciasto smakuje rewelacyjnie – jest bardzo lekkie, delikatne , idealne nie tylko na upały!Robi się je błyskawicznie, bo nie wymaga pieczenia i jest wyjątkowo łatwe w przygotowaniu.Takie Rafaello z malinami zachwyci wszystkich łasuchów!

  • 35 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( foremka 12×20 )

    * masło – 70 g
    * herbatniki – 150 g
    * mleczna czekolada – 70 g
    * mleko – 50 ml
    * jogurt grecki – 250 g
    * śmietana 30% – 150 ml
    * wiórki kokosowe – 0,5 szkl
    * cukier puder – 0,5 szkl
    * żelatyna – 1 łyżka
    * maliny

Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Rafaello

Kokosowe rafaello z malinami na czekoladowym spodzie - bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Masło roztapiamy z czekoladą, dodajemy pokruszone herbatniki i mleko.

    Masę wylewamy do foremki wyłożonej papierem doi pieczenia, wygładzamy, wstawiamy do lodówki.

    Jogurt mieszamy z poóową cukru pudru i wiórkami.

    Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimne wody, mieszamy, odstawiamy do napęcznienia a następnie podgrzewamy.

    Śmietanę ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem pudrem.

    Żelatynę mieszamy z łyżką ubite śmietanki a następnie mieszamy wszystko razem – masę kokosową, ubitą śmietanę i żelatynę.

    Wylewamy na schłodzony czekoladowy spód i przykrywamy malinami.

    Wstawiamy do lodówki na conajmniej 3 godziny.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Jogurt grecki Kokos Maliny Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować