Kokosowe magdalenki

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciasteczka są przepyszne, niesamowicie delikatne z wyczuwalnymi wiórkami kokosowymi. Polecam :-)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka pszanna: 1 szklanka
    - mąka zmiemniaczana: 0.25 szklanki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - szczypta soli: 1 szczypta
    - masło lub margaryna - rozpuszczona i schłodzona: 115 gramów
    - jajka: 3 sztuki
    - cukier waliniowy: 8 gramów
    - wiórki kokosowe: 0.33 szklanki

Kokosowe magdalenki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jajka zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym ok 5 minut, pod koniec miksowania dodać rozpuszczone i schłodzone masło lub margarynę i wymieszać.
    Do wymieszanej masy dodać obie mąki, proszek do pieczenia, szczyptę soli i wszystko dokładnie zmiksować, pod koniec dodać wiórki kokosowe.

    Gotowe ciasto nakładać do muszelek, tak aby wgłębienie nie było do końca pełne.

    Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 10 – 12 minut w temperaturze 180 stopni C na lekko złoty kolor.
    Po upieczeniu wyjąć ciastka z foremek i wystudzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy