kokosanki

5 (192 ocen)

  • 15 min

Kruche ciasteczka kokosowe.Robie je zawsze wtedy, gdy zostają mi białka z innego ciasta.

  • 15 min

Składniki:

  • 3 białka,
    1 szklanka cukru pudru,
    30 dkg kokosu,
    2 łyżki mąki ziemniaczanej,
    cukier waniliowy,
    sól
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukry,szczypte soli.
    Miksując dodajemy stopniowo kokos i na koncu mąkę ziemniaczaną.
  • 2. Z powstałej masy formujemy małe kuleczki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 3. Pieczemy w temp 160 stopni ok 20 minut, aż kokosanki staną się lekko złociste.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować