KOKOSANKI z białek

4.5 (170 ocen)

  • 10 min

Jeśli zostają mi białka z innych potraw, kokosanki powstają natychmiast;)

  • 10 min

Składniki:

  • 20 dkg kokosu, 2 białka, pół szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosanki z białek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mocniej przypieczone smakują wyśmienicie 1. Białka ubić na sztywno, na koniec ubijania dodać cukier i dalej ubijać. Wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Na natłuszczoną blachę wykładać łyżką masę kokosową, ja pomagam sobie formując kulki palcami ponieważ cała ta masa kokosowa jest dosyć luźna(sypka).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować