Kokosanki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Sposób na wykorzystanie białek z pączków :)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g wiórków kokosowych
    4 białka
    150 g cukru
    60 g masła
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka mąki ziemniaczanej

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 100 g cukru rozpuścić razem z masłem w rondelku, dodać wiórki, podgrzewać jeszcze kilka minut ciągle mieszając i odstawić do wystudzenia. Białka ubić z resztą cukru na sztywną pianę, wymieszać z sokiem z cytryny, mąkę ziemniaczaną i wiórkami. Masę kokosową nakładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut, do zezłocenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy