Kokosanki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis dla wszystkich miłośników kokosu.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 białka
    szczypta soli
    150 g cukru
    150 g wiórków kokosowych
    sok z połowy cytryny

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokosanki 1. 1. W misce ubijam białka z odrobiną soli, gdy białka zaczną robić się puszyste powoli wsypuję cukier, cały czas mieszając. Następnie wlewam sok z cytryny i ubijam na na sztywną pianę.
    2. Do masy wsypuję wiórka koksowe i mieszam delikatnie do połączenia składników.
    3.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładam masę za pomocą łyżek.
    4.Kokosanki wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piekę przez około 15 minut.
    5.Gotowe ciastka studzę na kratce.

Porady

wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy