Kokosanki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Te kokosowe pyszności idealnie smakują z filiżanką porannej kawy.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    3 szklanki mąki,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    1 szklanka cukru,
    1 margaryna,
    4 jajka.
    Polewa:
    1 margaryna,
    1/2 szklanki cukru,
    1/2 szklanki mleka,
    3 łyżki kakao,
    1 kieliszek wódki,
    2 opakowania wiórek kokosowych, mogą być kolorowe.

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utrzeć mikserem cukier z margaryną, dodać jajka, miksować. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Wszystkie składniki delikatnie ze sobą wymieszać. Ciasto wyłożyć do przełożonej papierem do pieczenia foremki. piec ok. 40 min w temp. 180°C. Ostudzone ciasto pokroić na kwadraty lub romby (4x4 cm).
  • 2. Margarynę, cukier, mleko, kakao zagotować w rondlu na małych ogniu, ciągle mieszając. Zdjąć z ognia, dodać kieliszek wódki. Poczekać, aby polewa trochę przestygła. Ciastka maczać w ciepłej polewie, następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować