Kokosanki

4.5 (171 ocen)

Kokos uwielbiam, więc kokosanki obowiązkowo na święta muszą być.

Składniki:


  • 4 białka
    250 g kokosu
    200 g cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno. Następnie dodawać porcjami cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Wsypać kokos i wymieszać masę łyżką.

    Na blaszce wyłożonej papierem układać łyżeczką kopczyki.

    Piec w 170 st około 12-15 min do lekkiego zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować