Kokosanki

4.5 (162 ocen)

Filiżanka kawy… kokosanki… i dobry humor musi wrócić :) Chrupiące, słodkie, gotowe w kilka minut.

Składniki:

  • - 2 białka;
    - szczypta soli;
    - 150 g wiórek kokosowych;
    - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia;
    - 120 g cukru pudru.
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka z solą ubić na pół sztywno. Dodawać stopniowo cukier puder i proszek do pieczenia. Delikatnie wsypać wiórki i wymieszać za pomocą łyżki. Masę przełożyć do rękawa piekarniczego i wyciskać niewielkie kokosanki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub układać łyżeczką. Piec w nagrzanym piekarniku do 180°C przez 12-15 minut. Przepis pochodzi z bloga anyżkowo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować