Kociołek meksykański

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wyśmienita uczta dla osób ceniących intensywny smak potraw.

  • 60 min

Składniki:

  • 50 dkg mięsa wieprzowego
    3 duże cebule
    czosnek
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 puszka kukurydzy
    3 pomidory
    3 czerwone papryki
    1 papryczka chili
    3 marchewki
    koncentrat pomidorowy
    bazylia, oregano, tymianek, zioła prowansalskie
    1 łyżeczka papryki ostrej
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    sól, pieprz, wegeta

Kociołek meksykański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na małe kawałki, cebulę w kostkę, posiekany czosnek i podsmażyć. Gdy mięso się zarumieni dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i paprykę, podlać wszystko wodą i dusić.
  • 2. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, odsączoną fasolę czerwoną i kukurydzę. Doprawiamy wszystko przyprawami. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. I dusić jeszcze 10 minut.

Porady

Można serwować z ryżem lub frytkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy