Knedle z konfiturą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dzieci będą nimi zachwycone

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    0,7 kg półtłustego twarogu mielonego ( nie z wiaderka)
    2 małe jajka
    4 łyżki kaszy manny
    2 łyżki mąki pszennej
    Ekstrakt waniliowy
    Po kilka łyżek domowej konfitury truskawkowej i śliwkowej

    Do podania:
    3 łyżki klarowanego masła
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżka mielonych migdałów
    Szczypta cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Knedle Dżemy

Knedle z konfiturą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielam białka od żółtek. Białka ubijam na sztywną pianę.
    W miseczce łączę dokładnie dwa rodzaje konfitury.
    Żółtka łączę z wanilią, dokładnie ukręcam, dodaję partiami twaróg, kaszę i mąkę, ucieram. Na koniec dodaję pianę z białek. Masa powinna być dość rzadka, ale powinno się dać formować z niej knedle. Nabieram kawałki ciasta, lekko rozciągam, łyżeczką kładę porcję konfitury ( niezbyt dużo), formuję kulkę i dokładnie zlepiam.
    Knedle wkładam do wrzątku i gotuję około 5 minut.
    Na patelni podsmażam masło, dodaję bułkę tarta, migdały i cynamon. Polewam gorące knedle posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować