KLUSKI RYŻOWE

4.49 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min

Lubię eksperymentować w kuchni. Kluski ryżowe są oryginalne i delikatne w smaku, w sam raz dla wielbicieli ryżu.

  • 35 min

Składniki:

  • • 20 dag ryżu
    • 2 żółtka
    • ½ papryczki chilli
    • 1 pęczek natki pietruszki
    • 3 łyżki startego parmezanu
    • ¾ szklanki bułki tartej
    • Olej do smażenia, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (196 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż opłucz, ugotuj w lekko osolonym wrzątku tak, by był gęsty i kleisty. Po ugotowaniu odlej nadmiar płynu. Ryż przemieszaj widelcem, wystudź. Dodaj do niego żółtka. Papryczkę chilli umyj, usuń nasionka, drobno posiekaj. Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno posiekaj. Chilli, natkę, parmezan dodaj do masy, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  • 2. Z masy ryżowej formuj spore, podłużne kluski. Każdy obtocz w bułce tartej i kładź na rozgrzanym oleju. Smaż ze wszystkich stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_2014-05

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.41 (185 ocen)

kluski ruskie

To może cię zainteresować