Kluski leniwe

5 (160 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g twarogu
    1,5 szkl mąki + do podsypania
    2 jajka
    sól
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski leniwe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy twaróg razem z mąką i jajkami. Z ciasta lepimy małe wałeczki (podsypując mąką) i kroimy w 1 cm kluski. W dużym garnku zagotowujemy wodę z solą i wrzucamy do niej kluski (partiami). Gotujemy przez 3-4 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Gotowe leniwe podajemy posypane cukrem lub ze swoimi ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować