Kluski leniwe

4.77 (176 ocen)

proste i świetne do dań z mięsem

Składniki:

  • Składniki :

    250g twarogu,
    1 jajko,
    1 szklanka mąki,
    1 łyżka mąki ziemniaczanej,
    sól.
Wystaw ocenę:

4.77 (176 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski leniwe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Do miski przełóż twaróg. Wsyp mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wbij jajko i wyrób masę. Podziel masę serową i rozwałkuj duży pasek. Podziel nożem na małe kluski. Gotuj w osolonej wodzie przez 2-3 minuty od chwili wypłynięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować