Klops z mielonej szynki na zimno

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki w wykonanie klops, tym razem w roli przystawki na zimno. Sprawdził się, gościom posmakował.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g. mielonej szynki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1/2 papryki czerwonej
    2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego
    2 łyżki koperku
    3 łyżki bułki tartej
    2 jajka
    1 łyżka przyprawy do mięs
    szczypta przyprawy Harissa
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    mała blaszka keksowa wysmarowana masłem i osypana bułką tartą
    2 łyżki bułki tartej
    4 łyżki smażonej cebulki
    marynowane grzybki i papryka wedle uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Klops Przystawki

Klops z mielonej szynki na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Do mięsa mielonego dodaję pokrojoną w kosteczkę : cebulę, czosnek, paprykę, a także jajka, bułkę tartą, czosnek niedźwiedzi i koperek. Doprawiam przyprawą Harissa, solą i pieprzem, mieszam, nakładam do foremki, posypuję bułką tartą. Piekę ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Studzę. Kroję w plasterki, podaję posypane smażoną cebulką, z grzybkami i papryką marynowaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować