KISZONE POMIDORY

4.48 (145 ocen)

Takie kiszone pomidory nadają się do sporządzenia różnych dań,zup i jako dodatek do potraw.

Składniki:


  • - dowolna ilość pomidorów twardych,najlepiej podłużne

    DODATKI NA 1 SŁOIK -700 ML.

    4 podłużne kawałki chrzanu
    3 duże ząbki czosnku
    2 listki laurowe
    6 ziarenek pieprzu kolorowego
    5 ziarenek ziela angielskiego
    1/2 łyżeczki gorczycy
    1 koszyczek kopru z ziarnkami

    ZALEWA

    1 l. gorącej wody
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.48 (145 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kiszone pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kiszone pomidory 1. Pomidory umyć,nakłuć w kilku miejscach wykałaczką.Do każdego słoika w łożyć połowę porcji dodatków.Ułożyć pionowo pomidory i dodać drugą połowę dodatków.
  • kiszone pomidory 2. Całość zalać gorącą zalewą sporządzoną z wody i soli.Słoiki zakręcić i odwrócić na ściereczkę do góry dnem,pozostawić do przestudzenia.
  • kiszone pomidory 3. Słoiki odwrócić i pozostawić na 4 do 5 dni w ciepłym miejscu.Następnie wynieść do piwnicy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować