Kiszone pomidorki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Kiszone pomidorki koktajlowe to nowość w mojej kuchni. Pomysł podrzuciła mi mama, która w tym roku ma wyjątkowy, pomidorowy urodzaj.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:

    (na 4 słoiki 0,3 ml)

    600 g kolorowych pomidorków koktajlowych

    1 l wody

    2 łyżki soli

    na każdy słoiczek:

    1 ząbek czosnku przekrojony wzdłuż

    Wiązanka kopru

    2 cm kawałek chrzanu przekrojony wzdłuż
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kiszone pomidorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę z solą zagotować, wystudzić - powinna być letnia. Do wyparzonych czystych słoików wkładać dodatki na dno, wypełnić opłukanymi, pomidorkami bez szypułek. Zalać letnią zalewą. Zamknąć dokładnie i mocno suchą zakrętką. Nie pasteryzować. Można je otworzyć już po tygodniu - są delikatne. Po 3 tygodniach są już ukiszone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować