Kisielowe babeczki

4.98 (176 ocen)

  • 30 min

Leciutkie jak puch proste babeczki z wiśniową nutą zrobione na szybkiego dla niespodziewanych gości,do kawy czy herbaty znakomite.Udadzą się nawet dzieciom.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 szklanka mąki tortowej
    1 kisiel wiśniowy
    1/2 szklanki cukru
    16 g cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.98 (176 ocen)

Kisielowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek ubić na sztywną pianę,dodając pod koniec ubijania cukry, nie przerywając ubijania dodawać stopniowo po jednym żółtku,zmniejszyć obroty miksera do minimum i wsypywać po łyżce mąki wymieszanej z kisielem i proszkiem do pieczenia.
    Tak przygotowane ciasto wylewać równomiernie do papierowych papilotek na muffinki. Piec około 25 minut w temp 170*c

    Zimne oprószyć pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kisiel

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować