Kieszonki z ciasta francuskiego z mortadelą i żółtym serem

4.51 (156 ocen)

Smaczne i treściwe tosty z ciasta francuskiego.

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    0,5 kg mortadeli
    20 dkg sera żółtego
    ketchup
Wystaw ocenę:

4.51 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Kieszonki z ciasta francuskiego z mortadelą i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kieszonki z ciasta francuskiego z mortadelą i żółtym serem 1. Gotowe ciasto francuskie rozwijamy i kroimy na równe prostokąty.
    Na każde z nich kładziemy plasterek sera żółtego i plaster mortadeli.Sklejamy dokładnie boki tak,żeby wyszedł nam kwadrat.
    Na blasze do pieczenia rozkładamy papier do pieczenia i układamy kieszonki z ciasta francuskiego tak,aby między nimi była odległość.Kieszonki na wierzchu smarujemy wodą.
    Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i wkładamy blache z ciastem na 15 minut.W razie potrzeby w połowie czasu odwrócic je na drugą strone,żeby spód się nie przypalił.
    Podajemy z keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mortadela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować