kieszonki naleśnikowe z kapustą i boczkiem

4.5 (164 ocen)

  • 45 min

Tani i prosty sposób na pożywny obiad. Takie naleśniki podaję z sosem czosnkowym.

  • 45 min

Składniki:

  • na ciasto:
    1,5 szklanki mleka
    2 jajka
    150 g mąki
    1/2 łyżeczki soli
    na farsz:
    300 g kapusty kiszonej
    300 g pieczarek
    1 cebula
    100 g boczku wędzonego
    2 ząbki czosnku
    wegeta
    pieprz
    ostra papryka
    na panierkę:
    mąka
    jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Kieszonki naleśnikowe z kapustą i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na kwadrans. Kapustę kiszoną zalać wrzątkiem i gotować przez 10 minut. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć a następnie wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć razem kilka minut. Dodać pokrojoną kapustę kiszoną i podsmażyć razem.
  • nakładanie farszu 2. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładać łyżkę farszu, rozsmarować.
  • opanierowane 3. Składać naleśniki w trójkąty i panierować jak kotlety. Smażyć i podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować