Kiełbasa rybna w galarecie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Rodzina bardzo lubi ryby, więc podaję je na różne sposoby.

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 kg ryby ,może być różna
    2 bułki
    1 cebula
    2 jajka
    sól, pieprz
    zielona pietruszka
    2-3 łyżeczek żelatyny

    Wywar:
    3 marchewki
    2 pietruszki
    seler
    cebula
    listek laurowy, ziele angielskie
    2 kostki bulionowe
    sól, cukier

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Kiełbasa rybna w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę sparzyć w gorącej wodzie. Usunąć ości .Rybę przekręcić przez maszynkę razem z namoczonymi i odciśniętymi bułkami i cebulą. Do tego dodać posiekane jajka na twardo. Sól, pieprz, natkę pietruszko drobno posiekanej. Masę dobrze wymieszać, uformować wałek jak kiełbasa. Owinąć ściśle w czyste i cienkie płótno. Końce związać nitką.
  • 2. Kiełbaskę włożyć do wrzącego wywaru i gotować na maleńkim ogniu około 0,5 godziny. Po ugotowaniu kiełbaskę wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia a odcedzony wywar doprawiamy do smaku i dodajemy 2-3 łyżeczek żelatyny. Stężałą kiełbaskę wyjmujemy z płótna, kroimy w plastry grubości 2 cm. Układamy na półmisku , dekorujemy cytryną, jajkiem gotowanym , marchewką i natką pietruszki. Na koniec zalewamy tężejącym wywarem.

Porady

Ryby mogą być różne , ale najbardziej smakuje sandacz lub sum.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować