Keto gofry kakaowe z borówkami (Paleo, LowCarb)

0 (0 ocen)

  • 22 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Keto gofry kakaowe to dobry pomysł na szybki i smaczny podwieczorek. Do tego krem kawowy z awokado oraz owoce, żeby stworzyć pożywną przekąskę. Pycha!
Zapraszam na mojego bloga https://moderncavegirl.pl w celu zapoznania się z pozostałymi przepisami!

  • 22 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • Gofry
    1 jajko
    1 łyżka masła klarowanego
    1 łyżka mąki kokosowej
    1 łyżka inuliny
    1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
    1 łyżeczka czarnego kakao

    Krem kawowy
    1/2 awokado
    1 białko jaja
    80 ml mleka kokosowego
    2 łyżeczki kawy z cykorii
    4 kropli stewii w płynie
    50 g borówek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Keto gofry kakaowe z borówkami (paleo, lowcarb) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gofry:
    Rozpuścić masło klarowane i ubić z jajkiem na gładką masę. Dodać inulinę, mąkę kokosową, kakao oraz sodę oczyszczoną. Wymieszać i przełożyć do foremki do gofrów. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 15 minut. Wyjąć i ostudzić.

    Krem kawowy:
    Z połowy mleka kokosowego oraz jajka zrobić budyń (dobrze wymieszać i podgrzewać aż do zgęstnienia). Ostudzić. Awokado zblendować z pozostałym mlekiem kokosowym, dodając kawę z cykorii, stewię oraz ostudzony budyń. Schłodzić w lodówce przez ok. 15-20 minut. Gofry dekorować kremem oraz borówkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować