KETCHUP PALCE LIZAĆ

4.5 (158 ocen)

  • 3 godz.

O niebo lepszy od tych ze sklepu, bez konserwantów, sztucznych barwników - po prostu KETCHUP PALCE LIZAĆ !!!! Berlinki za nim szaleją:)))

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2 kg pomidorów
    2 średnie cebule
    papryczka chili
    4 ząbki czosnku
    Przyprawy do smaku.....
    pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, oregano, papryka słodka , sól i pieprz, cukier
    oliwa z oliwek do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ketchup palce lizać - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki 1. Pomidory na początku należy sparzyć i obrać ze skórki. Wykroić szypułki i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę , paprykę i czosnek siekamy i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Chwilę podsmażamy i dodajemy pomidory i przyprawy. Dusimy wszystko aż pomidory się rozgotują i miksujemy wszystko blenderem. Doprawiamy już ostatecznie do smaku i tak długo redukujemy sos aż uzyska żądaną konsystencję.
  • Pasteryzacja 2. Do wyparzonych słoików nakładamy ketchup, szczelnie zamykamy i pasteryzujemy ok. 15 minut. Cieszymy się własnym domowym ketchupem. SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować