Ketchup

4.5 (173 ocen)

  • 6 godz. 40 min

Domowy ketchup jest niezastąpiony, smaczny i zdrowy

  • 6 godz. 40 min

Składniki:

  • na ok. 10 słoiczków 0,5 l potrzeba: 15 kg pomidorów, 2 kg cebuli, 2 główki czosnku, 0,5 l octu, pieprz ziołowy, sól, cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ketchup - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ketchup 1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w mniejsze kwawałki. W garnku wlać 3 szkl wody i wrzucić pomidory, cebulę, czosnek. Gotować do uzyskania konsystencji sosu, ok. 5h. Do gotującego się sosu wlać ocet i doprawić solą, pieprzem, cukrem. Gorący przekładać do słoików, odwrócić do góry dnem, pozostawić do wystygnięcia.

Porady

Dusząc pomidory należy je stale mieszać, a doprawiać do smaku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować