Keks twarogowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis otrzymałam od znajomej. Deser robię przeważnie dla dzieci . Uwielbiają serki z owocami. Bardzo ładnie wygląda na stole. Patrząc na niego nie chcą jeść obiadu tylko sięgają po keks twarogowy.

  • 30 min

Składniki:

  • 40dkg twarogu
    5dkg owoców kandyzowanych
    10 dkg cukru
    15 dkg winogron
    2 łyżeczki żelatyny

Keks twarogowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg miksować z cukrem tak długo aż powstanie puszysta masa. Dodać rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę i wymieszać. Winogrona umyć , osączyć.
  • 2. Przygotować prostokątną formę 10x18 cm, wysmarować masłem. Na dnie prostokątnej formy ułożyć warstwę twarogu, na niej rozłożyć kandyzowane owoce i połówki winogron, przykryć twarożkiem. Można zrobić kilka warstw. Wierzch wyrównać i wstawić do lodówki na kilka godzin aby dobrze zastygło.
    Deser pokroić w grube plastry i udekorować winogronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy