Keks na słono

2 (1 ocen)

Keks dla wiekszosci osob to oczywiscie tylko na slodko ,ja wyprobowalam w wersji na slono i przyznam,ze nie moge sie juz bez niego obyc.

Składniki:

  • 200 gr maki
    3 jajka
    100 gr ricotty
    50 ml mleka
    50 ml oleju
    1/2 torebki proszku do pieczenia

    100 gr cukini
    1 papryka czerwona
    50 gr selera naciowego
    1 marchewka
    olej do smazenia
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Keks na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie,marchewke i papryke pokroic na cienkie paski,selera w polkrazki,przydusic na patelni okolo 15'
    Jajka ubijamy ,dodajemy make, mleko , olej, ,ricotte i proszek do pieczenia,do tak otrzymanej masy dodac przygotowane wczesniej warzywa,delikatnie wymieszac(nie miksowac)i wylozyc do keksowki oblozonej papierem do pieczenia i piec okolo 50' w 180°
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować