Świąteczne ciasto, pełne pachnących bakalii.

Składniki:

  • 2,5 szkl. maki pszennej
    1,5 szkl. cukru pudru
    5 jaj
    15 dag margaryny
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    olejek waniliowy
    30 dag bakalii + 1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Keks Desery

Keks - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jaja z cukrem pudrem zmiksować do białości. Dodać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • 2. Margarynę rozpuścić. Gorącą wlewamy stopniowo do ubitej masy. Całość delikatnie mieszamy.
  • 3. Bakalie mieszamy z 1 łyżką maki. Bakalie i olejek waniliowy dodajemy do ciasta i całość chwilę mieszamy.
  • 4. Brytfankę o wymiarach 38cm x 9cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy do niej ciasto. Ciasto pieczemy w temperaturze 180*C około 50 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować