Kawowe serduszka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zakochaj się w kawowych serduszkach.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300ml kremówki 30%
    200ml kawy rozpuszczalnej (wsypać 2 łyżeczki)
    50g cukru
    1,5 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Panna cotta

Kawowe serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaparzyć kawę. Żelatynę wsypać do kubka i zalać odrobiną wrzątku i mieszać, aby się rozpuściła. Kremówkę z cukrem zagotować, dodać kawę i wymieszać. Gdy żelatyna napęcznieje, wlać jeszcze do niej kilka łyżek gorącego mleka i wymieszać. (Gdybyśmy od razu dodali żelatynę do gotującej się kremówki, mogłyby powstać grudki.)
    Kremówkę z kawą, jak zacznie się gotować, zdjąć z ognia, wlać powoli do niej żelatynę, cały czas mieszając. Zostawić do ostygnięcia. Serduszkową formę silikonową wypełnić panna cottą. Schłodzić w lodówce. Podawać po kilku godzinach. Udekorować według upodobań.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować