Kawowe bezy z orzechami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

lekkie i słodkie bezy idealne dla kawoszy

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłOWNE:
    - białka jaj: 4 sztuki
    - cukier: 1 szklanka
    - kawa rozpuszczalna: 4 łyżeczki
    - orzechy włoskie: 8 sztuk
    - sól: 1 łyżeczka

Kawowe bezy z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowe bezy 1. Orzechy rozdrabniamy i prażymy na patelni. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier i nadal delikatnie mieszamy . Kawę zalewamy do połowy szklanki wodą , studzimy. Dodajemy do ubitej piany, bardzo delikatnie. Piekarnik nastawiamy na 120 stopni , blachę wykładamy papierem , łyżką lub szpryca formujemy beziki, posypujemy górę prażonymi orzechami , pieczemy 30-40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy