Kaszotto z podrobami i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby namoczyć w 1,5 szklanki wody.
Żołądki oczyścić, zalać wodą, zagotować, odcedzić, zalać ponownie wodą, dodać łyżeczkę jarzynki, liść laurowy, ziele angielskie, przykryć i gotować do miękkości żołądków.
Serduszka oczyścić i pokroić w paski, podobnie jak ugotowane żołądki.
Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i startą na tarce o grubym oczku marchewką. Dodać podroby i kaszę gryczaną, posypać przyprawami i całość podsmażyć przez 5 minut, następnie dodać namoczone grzyby razem z wodą, wymieszać, przykryć i dusić na małym ogniu aż kasza wchłonie cały płyn. W razie potrzeby dodać więcej wody. Smacznego :)
Komentarze