Kaszotto z podrobami i grzybami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Podroby zamiast mięsa

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g kaszy gryczanej
    po 200 g serduszek i żołądków drobiowych
    1 marchewka
    1 cebula
    1 garść suszonych grzybów
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    słodka papryka
    liść laurowy
    2-3 ziela angielskie
    jarzynka
    ok. 1,5 szklanki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaszotto z podrobami i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć w 1,5 szklanki wody.

    Żołądki oczyścić, zalać wodą, zagotować, odcedzić, zalać ponownie wodą, dodać łyżeczkę jarzynki, liść laurowy, ziele angielskie, przykryć i gotować do miękkości żołądków.

    Serduszka oczyścić i pokroić w paski, podobnie jak ugotowane żołądki.

    Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i startą na tarce o grubym oczku marchewką. Dodać podroby i kaszę gryczaną, posypać przyprawami i całość podsmażyć przez 5 minut, następnie dodać namoczone grzyby razem z wodą, wymieszać, przykryć i dusić na małym ogniu aż kasza wchłonie cały płyn. W razie potrzeby dodać więcej wody. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować