KASZOTTO Z KASZY PĘCZAK Z GRZYBAMI

4.5 (150 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Szybkie i łatwe w przygotowaniu danie z niewielką ilością składników.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 300 g grzybów (świeże, suszone lub mrożone)
    1 cebula
    1 bulion grzybowy
    ½ kostki bulionu warzywnego
    600 ml wody
    1 szklanka kaszy pęczak (2 torebki)
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    2 łyżki koperku (mrożony lub świeży)
    2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaszotto z kaszy pęczak z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie w garnku i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Grzyby pokroić w kostkę i dodać do cebuli z czosnkiem – dusić przez 15 minut.

    W wodzie rozpuścić kostkę grzybową i warzywną.

    Do cebuli z grzybami dodać surową kaszę pęczak i zalać przygotowanym bulionem. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić do momentu aż kasza będzie miękka.

    Przed podaniem posypać koperkiem.

Porady

Pamiętajmy aby gotować kaszotto na małym ogniu i mieszać co jakiś czas aby się nie przypaliło, ewentualnie dolać niewielką ilość wody, jeśli się przypala.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kasza Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować