Kaszotto z karkówką i warzywami

4.5 (159 ocen)

  • 35 min

To danie typu "nawinie", na dodatek proste i szybkie w przygotowaniu...a, że smaczne, tego już pisać nie musimy ;)

  • 35 min

Składniki:

  • 300 g karkówki
    100 g kaszy gryczanej
    1/2 główki małej kapusty włoskiej
    3-4 ogórki kiszone
    1 szt papryki żółtej
    2 duże pomidory
    1 duża cebula
    1 łyżka oleju
    1 pęczek natki pietruszki
    bulion warzywny (ok 300 ml)
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaszotto z karkówką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w kostkę i razem z posiekaną cebulą, na głębokiej patelni, podsmażamy kilka minut na rozgrzanym oleju.
    Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę.
    Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w kostkę.
    Ogórki kroimy na plasterki, większe kroimy jeszcze na pół.
    Kapustę i natkę siekamy.
    Do smażonej karkówki dodajemy kaszę i kapustę, podlewamy bulionem (100 ml) i dusimy, cały czas mieszając. Następnie dodajemy paprykę i ogórki, dalej dusimy cały czas mieszając i po trochu podlewamy bulionem, tak by patelnia nie była sucha (ale też żeby wszystko nie pływało). Na sam koniec dodajemy pomidory, wszystko dusimy do miękkości kaszy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować