8 łyżek kaszy gryczanej (niepalonej)
ok 10-15 dag pieczarek
ok 15-20 dag szpinaku mrożonego
duża cebula
ząbek czosnku
trochę jogurtu naturalnego
ok 3 łyżek pestek dyni
Kasza ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotować kaszę gryczaną. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni razem z posiekanym czosnkiem.
2.Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i dołożyć do cebuli, dalej smażyć, aż pieczarki będą miękkie. Następnie dodać szpinak i poczekać aż się rozgrzeje na patelni razem z pieczarkami.
3.Doprawić według swojego smaku (u mnie zioła prowansalskie, imbir, chili). Dodać kasze, dobrze połączyć wszystkie składniki i wlać trochę jogurtu naturalnego. Wyłożyć na talerze i posypać pestkami dyni.
Smacznego:)
Komentarze