kasza ze szpinakiem i pieczarkami

4.5 (171 ocen)

  • 15 min

pomysł na szybki i pyszny obiad

  • 15 min

Składniki:

  • 8 łyżek kaszy gryczanej (niepalonej)
    ok 10-15 dag pieczarek
    ok 15-20 dag szpinaku mrożonego
    duża cebula
    ząbek czosnku
    trochę jogurtu naturalnego
    ok 3 łyżek pestek dyni
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki i szpinak 1. Ugotować kaszę gryczaną. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni razem z posiekanym czosnkiem.
  • 2. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i dołożyć do cebuli, dalej smażyć, aż pieczarki będą miękkie. Następnie dodać szpinak i poczekać aż się rozgrzeje na patelni razem z pieczarkami.
  • 3. Doprawić według swojego smaku (u mnie zioła prowansalskie, imbir, chili). Dodać kasze, dobrze połączyć wszystkie składniki i wlać trochę jogurtu naturalnego. Wyłożyć na talerze i posypać pestkami dyni.
    Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować