Kasza z pieczarkami i serem w koszyczkach z szynką carpaccio

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Kasza wiejska z pieczarkami i serem w koszyczkach z szynką wieprzową carpaccio.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - kasza wiejska: 1 szklanka
    - pieczarki: 4 sztuki
    - ser żółty: 10 dekagramów
    - pieprz: 0.25 łyżeczki
    - jaja przepiórcze: 10 sztuk
    - oliwa: 1 łyżeczka
    - koperek: 1 sztuka
    - masło: 1 łyżka
    - ziarenka smaku: 0.5 łyżeczki
    - szynka wieprzowa carpaccio: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kasza z pieczarkami i serem w koszyczkach z szynką carpaccio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zrobienia babeczek z carpaccio potrzebujemy foremek do mufinek lub babeczek .Takie foremki smarujemy oliwą .Wykładamy dno i boki szynką carpaccio
  • 2. Kasze gotujemy . Do ugotowanej kaszy dodajemy do smaku kucharka ,łyżkę masła mieszamy .
  • 3. Ścieramy kawałek żółtego sera i mieszamy z kaszą . Pieczarki blanszujemy ok 4 min i siekamy dodajemy do kaszy . Wszystko razem mieszamy .
  • 4. Farsz nakładamy do foremek wyścielonych szynką carpaccio .Ubijamy lekko i wbijamy na wierzch jajko przepiórcze . Zapiekamy w piekarniku ok 10 min . Doprawiamy pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować