Kasza manna z musem malinowym

2 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Dziś proponuję kaszę z musem malinowym (mogą być te mrożone, a jak już się pojawią, to te świeże).

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • kasza manna (40 g)
    • mleko 2% (250 ml)
    • maliny i borówki (250 g)
    • cukier brzozowy (20g)

Kasza manna z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cztery łyżki kaszy manny mieszamy z częścią mleka, a resztę mleka zagotowujemy z cukrem brzozowym
    2. Gdy mleko zaczyna wrzeć, zmniejszamy gaz i wlewamy kaszę z resztą mleka i gotujemy kilka minut, aż kasza zacznie gęstnieć (mieszajmy dość energicznie by nie powstały grudki)
    3. Część malin wykładamy na dno miseczki, a resztę zagotowujemy z kilkoma łyżkami wody by maliny się rozpadły a woda odparowała
    4. Na maliny wylewamy kaszę, a na kaszę wylewamy mus malinowy (ewentualnie ozdabiamy kilkoma malinami i borówkami)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy