Kasza manna z jagodami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zdrowy deser na bazie kaszy manny z dodatkiem konfitury jagodowej, której zapasy znalazłam w kuchennej szafce..

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szkl. mleka,
    1 łyżka cukru,
    1 łyżka cukru waniliowego,
    3 łyżki kaszy manny
    1/2 szkl. konfitury jagodowej,
    1 łyżka budyniu śmietankowego
    płatki migdałowe do posypania

Kasza manna z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotowujemy z cukrami, dodajemy kaszę mannę. Mieszamy do zgęstnienia. Przelewamy do pucharków, studzimy. Konfiturę podgrzewamy w rondelku, można podlać odrobiną wody, dodajemy łyżkę budyniu, chwilę gotujemy. Wylewamy na kaszę mannę. Studzimy. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy