Kasza manna z jagodami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybki, zdrowy i pyszny deser. Dla dorosłych i dla dzieci.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    5 łyżek kaszy manny
    2 łyżki jagód
    2 płaskie łyżeczki cukru pudru

Kasza manna z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko przelać do rondelka i zagotować. Wsypać kaszę i cały czas mieszając gotować około 3 minut, do zgęstnienia.
    Zestawić z ognia, do rondelka wsypać jagody i cukier i całość zblendować. Podawać na ciepło lub zimno.

Porady

Można użyć dowolnych miękkich owoców.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy