Kasza kuskus z grzybami leśnymi i porem

4.99 (196 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Czas zbierania grzybów już się zaczął, a to wspaniały czas dla ich wielbicieli. Potrawa jest smaczna i szybka do wykonania.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg. obgotowanych grzybów leśnych
    1 część pora od strony białej ok. 20 cm.
    2 listki laurowe
    2 szklanki bulionu
    2 łyżki siekanego koperku
    2 łyżki masła
    2 ząbki czosnku
    1 szklanka kaszy kuskus
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.99 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza kuskus z grzybami leśnymi i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Na maśle szklę pokrojony czosnek i por, dodaje pokrojone grzyby, podsmażam, dodaję listki laurowe, bulion, chwilę gotuję. Dodaję kaszę i koperek, mieszam, doprawiam solą i pieprzem , doprowadzam do zagotowania, nakrywam pokrywką, zestawiam z ognia, pozostawiam na 5 minut. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kuskus Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować