Kasza jaglana z warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 min

Danie świetnie smakuje ze świeżą bazylią.

  • 1 min

Składniki:

  • 1 opakowanie kaszy jaglanej, 5 pieczarek, 2 czerwone papryki, 1 cebula , 6 listków bazylii, łyżka masła, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 10 g, 2 łyzki wody, sól, pieprz

Kasza jaglana z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kasze jaglaną wrzucamy na lekko posolony wrzątek.
    2, Do kaszy dodajemy 1 łyżkę masła.
    3.Gotujemy pod przykryciem przez około 20 minut na małym ogniu.
    4.Warzywa kroimy na małe części.
    5.Wlewamy oliwę do garnka i czekamy aż się nagrzeje aż zacznie skwierczeć.
    6.Wrzucamy paprykę i cebulę i podlewamy 2-3łyżki wody. I tak pod przykryciem na dość mocnym płomieniu gotujemy 2-3 minuty. Następnie zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 10-12 minut.
    7.Następnie dodajemy pieczarki, dodajemy sól i pieprz do smaku i gorujemy pod przykryciem na wolnym ogniu około 10-12minut.
    8. Czekamy aż ostygnie i gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy