Kasza jaglana z sosem mięsnym

4.5 (174 ocen)

  • 30 min

Gotuję kaszę ponieważ jest bardzo zdrowa i oczyszcza organizm z toksyn.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    1 marchewka
    1,5 szklanki kaszy jaglanej
    kostka rosołowa
    sól, pieprz
    koperek
    1 łyżka sosu sojowego

    surówka:
    3 marchewki
    1 por
    łyżeczka sosu sałatkowego paprykowo - ziołowego knorr
    majonez
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jaglana z sosem mięsnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalewamy 4 szklankami wody dodajemy łyżkę masła i płaską łyżeczkę soli. Gotujemy do miękkości często mieszając aby się nie przypaliła. Jeżeli woda za bardzo wyparuje dodajemy jeszcze trochę wody.
  • 2. Fileta myjemy i kroimy na dość duże kawałki zalewamy 3 szklankami wody, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do mięsa. W 1/2 szklance wody rozrabiamy 3 czubate łyżki mąki pszennej i zagęszczamy sos. Doprawiamy pieprzem, sosem sojowym i posiekanym koperkiem.
  • 3. Surówka: marchewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach , pora kroimy w kostkę mieszamy. Sos sałatkowy rozpuszczamy w 3 łyżeczkach wody i 2 łyżeczkach oleju dodajemy do surówki. Wymieszać z 2 łyżkami majonezu. Kaszę jaglaną polewamy sosem i podajemy z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować