Kasza jaglana z karkówką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso układam na blaszce, posypuje przyprawą, nacieram, okładam pokrojonym w plasterki czosnkiem, odstawiam na godzinę. Nakrywam folią, piekę 60 minut w temp. 180 stopni.
2.Kaszę płuczę zimną wodą. Na maśle szklę pokrojoną cebulę i czosnek, dodaję kaszę, mieszam, dodaje bulion, listki laurowe, czosnek niedźwiedzi, sól i pieprz, gotuję do czasu aż kasza wchłonie płyn. Odstawiam niech dojdzie.
3.Na maśle szklę pokrojoną cebulę i czosnek, dodaje pokrojoną paprykę i cukinię, mieszam , podsmażam na chrupko. Doprawiam solą, pieprzem, suszonymi pomidorami, czosnkiem niedźwiedzim, przyprawą Harissa.
4.Kasze podaje z warzywami i karkówką posypaną natką pietruszki.
Komentarze