Kasza jaglana duszona z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Kasza jaglana duszona z warzywami nie tylko dla wegetarian ale również dla osób nietolerujacych glutenu.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 1 czerwona cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - kilka małych pieczarek
    -2 łyżki koncentratu pomidorowego
    - 2 łyżki oleju rzepakowego.
    - 1 marchewka
    -1 pietruszka
    - kawałek selera
    - świeżo mielony pieprz
    - sol himalajska
    -5 łyżek kaszy jaglanej
    - szczypiorek kilka gałązek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza jaglana duszona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kasza jaglana duszona z warzywami 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy czerwona cebulkę z czosnkiem oraz z pokrojonymi na pół pieczarkami.
  • Kasza jaglana duszona z warzywami 2. Do podsmazonych pieczarek, cebuli i czosnku dodajemy starte na grubych oczkach warzywa oraz drobno posiekany szczypiorek. Dusimy do miękkości.
  • Kasza jaglana duszona z warzywami 3. Do podduszonych warzyw dodajemy ok 2 łyżki przecieru pomidorowego.
  • Kasza jaglana duszona z warzywami 4. Następnie dodajemy kaszę jaglana, doprawiamy do smaku pieprzem świeżo zmielonym oraz solą himalajska, wszystko razem mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.47 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kasza jaglana z mięsem mielonym i warzywami

To może cię zainteresować